Sundstabadet i Karlstad har en tydlig ambition – att vara bäst i Sverige på vattenträning. – Det är inget vi hymlar med, det är något vi pratar om och jobbar mot varje dag, säger Stephan Hammar, verksamhetschef på Sundstabadet.

Innan världen blev en annan och Covid-19 blev en del av allas vardag snurrade Sundstabadet på med minst åtta olika pass i veckan.
– Det senaste vi startat upp är Aqua Box. Vi har av förklarliga skäl haft lite svårt att fylla alla pass, men vi har redan planer på hur vi ska starta upp verksamheten igen, säger Kristoffer Arvidsson, gruppträningsansvarig på Sundstabadet.

En av de stora utmaningarna är att hålla utbudet av pass uppdaterat och intressant – samtidigt som en yngre målgrupp ska attraheras. När Sundstabadet planerar sin verksamhet försöker man hålla sig långt borta från termen ”vattengympa” och tillrop så som ”plocka äpplen”. En dynamisk verksamhet, som lockar både veteraner så väl som unga och nya deltagare, måste hela tiden ha en nyfiken och framåtlutad ansats.
– Vi omvärldsbevakar och följer de senaste trenderna, oavsett träningsform. Sedan omsätter vi det till vår egen verksamhet, säger Arvidsson och fortsätter:
– Vi kommer också att testa nya sätt att marknadsföra vår vattenträning framöver, då mer riktat mot yngre målgrupper. Exempelvis har vi utnyttjat den ofrivilliga pausen till att filma alla pass och håller just nu på att klippa ihop korta, unika reklamfilmer.

Sundstabadets friskvårdsinstruktörer kommer till jobbet med en bred kunskapsbank i bagaget. Merparten är utbildade PT:s, har en idrottsvetenskaplig bakgrund eller sysslar med military fitness när de inte leder pass på Sundstabadet.
– Det är en av våra absolut största styrkor, att vi är så mångfacetterade och har många olika infallsvinklar när vi jobbar med utvecklingen av våra pass. Det är också därför vi kan ligga i framkant i Sverige och ha den höga målsättning vi har, avslutar Hammar.

Innehåll

Innehåll

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Planerade aktiviteter

Vår webbsida använder kakor (cookies) för att förbättra din användarupplevelse. I och med att du använder sidan godkänner du användandet av kakor.